Jag har för första gången i mitt liv provat att tillverka egen korv. Vi tillverkade korven i två steg, första dagen tärnade vi köttet och blandade i alla kryddor. Köttet fick sedan ligga i kylen över natten för att ta åt sig smak. Vi använde recept ur boken "Korvar", Chorizo picante och Cumberland korv. Att tillverka egen korv var inte så svårt som jag hade trott, lite tidsödande kanske men mycket roligt och otroligt gott. Jag kommer definitivt att göra detta igen och rekommenderar alla att prova. Det är en speciell känsla att jobba med fjälster samt att man vet exakt vad korven innehåller när man äter den.
Dag 1:
|
Det tärnade köttet till de två olika korvsorterna. Chorizo till höger. Sidfläsk, Bog, Karré och späck. |
|
Lite kryddor till Cumberland korven. Bla. färsk Salvia och Mejram. |
|
Krokfjälster. Läskig känsla att jobba med. Fick ligga i kallt vatten över natten. |
|
Cumberland med kryddor i. |
|
Chorizo med kryddor, rökt paprikapulver ger den röda färgen och mycket vitlök.
efter detta åkte köttet i ni kylen till nästa dag. |
Dag 2:
|
Malning. Det mest tidskrävande i hela tillverkningen. |
|
Färsk Cumberland korv. |
|
Färsk Chorizo som ej ännu sått sina storlekar klara. Ser lite ut som någon slags Alien mask. |
|
Klart för stekning, eller att frysas. |
|
Vi valde att steka korven vilket tar ganska lång tid, innertemp. ska till 71 grader. Vi använde stektermometer. |
|
Hemlagad korv med egentillverkad potatissallad och grönsaker. De två olika sorterna smakade inte bara olika utan hade även helt olika konsistenser. Chorizon blev lite kornig medan Cumberland korven var fast ungefär som julkorv eller kött/fläskkorv som man köper i affären. Mums! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar