Leaderboard

tisdag 28 maj 2013

Köttfärslimpa

Idag så rörde jag ihop en köttfärslimpa som blev riktigt god. Den innehåller färsk basilika och timjan vilket gav en mycket god smak till denna rätt, kul också att få använda kryddor från sin egen  odling (-: Delar med mig av receptet, kan med fördel göras dubbel sats av.

God köttklump.
Köttfärslimpa

400g köttfärs
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 ägg

1 msk oxfond
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
1 dl matlagningsgrädde
1 msk söt/stark senap
Färsk Basilika
Färsk Timjan 
Salt 
Peppar

1. Blanda Mjölk och ströbröd och låt svälla i ca 5 min. Sätt ugnen på 200 grader

2. Bryn hackad lök, låt svalna något. Blanda köttfärs, ägg, ströbrödsblandningen, vitlök, matlagningsgrädde, basilika, timjan, salta och peppra. Blanda i den stekta löken. Låt köttfärsen vila i ca 10 min.

3. Lägg blandningen i en ungssäker form och fixa till den lite på höjden så att den inte blir för platt. Kör i ugnen 20-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar