Leaderboard

lördag 25 maj 2013

Kyckling fylld med medelhav

Här är ett recept som jag själv komponerat. Riktigt god och saftig kyckling med smaker från Medelhavet och Bacon.

Så här gjorde jag:

Fyllningen

Bundna med steksnöre

Förstekning i stekpanna

Direkt från ugnen, innertemp. 72 grader.


Kyckling fylld med medelhav

4 st kyckling filéer
1/2 pkt bacon
1/2 burk soltorkade tomater i olja
Färsk basilika, ganska mycket
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpuré
1/2 paket fetaost
1 msk creme fraiche
salt
peppar

1. Tina kycklingfiléer och stek bacon, ställ bacon åt sidan.

2. Hacka soltorkade tomater och blanda tillsammans med smulad fetaost, vitlök, hackad basilika, tomatpuré, creme fraiche, salta och peppra. Blanda i bacon.

3. Gör ett snitt längs med varje filé och fyll med blandningen.

4. Knyt ihop filéerna med steksnöre och stek i stekpanna till de fått fin färg och delvis genomstekta.

5. Lägg kycklingen i en ungssäker form och stek i ugnen till innertemperaturen är 72 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar