Leaderboard

söndag 19 maj 2013

Lördagstorsk

Som ett avbrott i den ofta  återkommande laxen testade jag att köpa frysta torskrygg filéer. Detta var första gången jag tillagade detta och hittade ett recept med soltorkade tomater, bacon och persilja.
Blev en fantastiskt god rätt med både sälta från bacon och sötma från de soltorkade tomaterna, samt mycket enkelt recept.

1. Knaperstek strimlad bacon, låt rinna av på hushållspapper.
2. Strimla de soltorkade tomaterna.
3. Hacka persilja.
4. Salta och peppra fisken. Stek i stekpanna eller i ugnen till en innertemperatur på 52 grader. Fick återigen användning av termometern (-:
5. Blanda bacon, tomater och det mesta av persiljan och hetta upp i stekpanna när fisken precis blir färdig och häll sedan över blandningen över fiken. Servera med resten av persiljan som garnering.


Jag serverade fisken med ungsstekta rotfrukter samt en sås gjord på Creme fraîche, dijon senap, kaviar, citron, citronpeppar, salt peppar och lite honung.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar