Leaderboard

onsdag 22 maj 2013

Köttfärssås men kantareller

Här är mitt recept på en köttfärssås med kantareller. Jag brukar även göra det med stekt bacon i vilket också är gott. Inspirationen kommer från ett recept av Tommy Myllymäkki, dock utan matlagningsgrädden.

Köttfärssås med kantareller

400g köttfärs
ca 1 dl kantareller
1 Gul lök
1 klyfta vitlök
2 tsk kalvfond
2 tsk kantarellfond
1/2 dl vitt vin(Matlagningsvin)
1 burk krossade tomater 400g
Matlagningsgrädde
Färsk Basilika
Färsk Timjan
1/2 msk soja
salt 
peppar
ev. stekt Bacon

1. stek lök och kantareller i smör till löken är mjuk och lite vätska från kantarellerna har försvunnit.

2. Tillsätt köttfärsen och vinet och stek till färsen är färdig. Ev. stekt bacon.

3. Tillsätt krossade tomater, fond, soja , vitlök, örter, salta och peppra. 

4. Låt koka och smaka av med matlagningsgrädden, salt, peppar och mer örter om det behövs.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar