Dagens tillbehör till grillat!
lördag 27 juli 2013
onsdag 26 juni 2013
Grissini
Jag har bakat grissini i veckan inför vårt trettioårs kalas som kommer att äga rum i helgen.
Jag kommer att servera dessa med Hummus och en röra av soltorkade tomater, vitlök och créme fraiche. Super gott!
Före gräddning |
Efter gräddning Receptet kommer från Leilas kokbok, A piece of cake. Ett bra recept. |
lördag 22 juni 2013
Havreflarn
Testar att göra havreflarn för första gången, inte så lätt att få bra storlek, blir lätt för stora. Goda! Recept från sju sorters kakor.
söndag 16 juni 2013
Laponia bröd
Här är receptet på ett fantastiskt gott och enkelt bröd som passar till det mesta. Jag brukar severa detta till bla. fisksoppa, man kan äta hur mycket som helst av det.
Laponia bröd
3 bröd
1 kg vetemjöl
0,9 liter vatten (ca 40 grader)
1 dubbelpåse med torrjäst
1/2 dl linfrö
1 msk socker
2 tsk salt
Olivolja
Flingsalt
Blanda jäst, salt, socker och vatten.
Rör sedan ned vetemjölet och linfrö, låt gå i degblandare i ca 5 min.
Smörj 3 avlånga formar. Häll smeten i formarna och jäs till dubbel storlek, går fort.
Ringla olivolja och strö över lite flingsalt. Grädda 45-65 minuter i nedre delen av ugnen. Svalna på galler.
Kör i degblandare, detta blir en lös och klibbig deg. |
Min vän i köket, Bake Easy Non-stick spray. Onödigt men faktiskt mycket smidigt och fungerar bra. Köpt på servir.se/lyckas med mat i Luleå |
Ser ut att vara lite deg i formarna men tro mig, det jäser snabbt! Får inte jäsa för mycket får då svämmar det över i ugnen. |
Klart efter ca 40 minuter i min ugn, jag kollar alltid brödet med stektermometer, 96 grader. |
Svalna på galler. |
Mums! Prova! |
Vicente amigo
Fantastisk musik av en fantastisk gitarrist.
fredag 14 juni 2013
Chorizon som blev grynig
Detta korvrecept kommer från den fantastiska hemsidan salsus.se. Korven heter Sommarchorizo och haer den typiska kryddningen med paprikapulver, jag använde även Pimentón de la vera som är ett spansk parikapulver som är rökt. Förutom att receptet innehåller fläskkaré så la jag även till sidfläsk. Jag hade en bit fläskkaré på ca 700g sen kompletterade jag med rimmatsidfläsk till sammanlagt 1400g kött.
![]() |
Tärnad Fläskkarré och rimmat sidfläsk. |
![]() |
Kryddor: Paprikapulver, Pimentón, Salt, Spiskummin, Oregano, Vin, Svartpeppar. |
![]() |
Malning |
![]() |
Blanda med kryddor och vin och arbeta i en evighet. |
![]() |
Färdig att stoppa i fjälster, jag kyler färsen innan. |
![]() |
Klar för start. |
![]() |
Korvring |
![]() |
Färdiga korvar. |
![]() |
Lite torkning i kylen innan de läggs i en form. |
Korven har en god kryddning och bra hetta men blev tyvärr lite grynig. Kan var att färsen innehåller för mycket fett eller att de är arbetad för lite, jag trodde att jag arbetat den länge men kanske ändå för kort tid. Lite potatismospulver kanske skulle kunna göra susen, har dock aldrig provat med det. Jag skall även prova att koka korven för att de vilken konsistens den får då.
Det är bara att prova igen och försöka att hitta felkällan till den gryniga korven (-:
Det är bara att prova igen och försöka att hitta felkällan till den gryniga korven (-:
torsdag 13 juni 2013
Paprikapulver och salt
Luleås trevliga delikatessbutik Hemmagastronomi kunde igår förse mig med paprikapulver, pimentón de la vera och nitritsalt för torkning av korv. Jag planerar att göra spansk torkad chorizo. Visade sig även att Hemmagastronomi även säljer svinfjälster (-:
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)