Tog mig ann ett nytt korvprojekt igen i veckan som varit. Denna gång testade jag två recept på Salsiccia. Det första försöket gick inte bra då jag ännu inte lärt mig att arbeta färsen nog länge, korven höll inte ihop och blev grynig vilket inte var speciellt kul att äta. När jag andra gången provade att arbeta färsen med händerna ordentligt innan jag fyllde fjälstren så blev resultaten något helt annorlunda. Jag har även märkt att jag under de få gånger jag tillverkat egen korv använt krokfjälster från nötkreatur vilket är ganska kraftiga fjälster/tarmar och blir lätt lite väl sega för den typ av korv jag vill tillverka, Chorizo, Salsiccia kolbasz mm. Jag kommer i fortsättningen att använda svinfjälster vilka jag hoppas är tunnare, har inte hunnit testa ännu men ser fram emot det och har dessutom funnit att Ica Kvantum säljer dem.
Så här såg de ut när de var färska, efter andra försöket hade korven en bra konsistens och mycket smak av vitlök och fänkålsfrön, kanske lite väl mycket (-:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar