Denna tårta med kokt kondenserad mjölk, digestivebotten, Daimgrädde och jordgubbar prydde bordet under veckans sista firande av dotterns födelsedag. En mycket god tårta som är både på gränsen till för söt men ändå fräsch med färska jordgubbar. Rekommenderas starkt och enkel att göra, dock lite tidskrävande att koka den kondenserade mjölken (-:
Koladröm med Daimgrädde och jordgubbar
1 burk kondenserad mjölk(ca 400g)
150g smör
300g digestivekex
1 liter jordgubbar
2 st dubbeldaim
3 dl vispgrädde
- Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
- Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
- Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
- Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
- Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
- Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar