Detta korvrecept kommer från den fantastiska hemsidan salsus.se. Korven heter Sommarchorizo och haer den typiska kryddningen med paprikapulver, jag använde även Pimentón de la vera som är ett spansk parikapulver som är rökt. Förutom att receptet innehåller fläskkaré så la jag även till sidfläsk. Jag hade en bit fläskkaré på ca 700g sen kompletterade jag med rimmatsidfläsk till sammanlagt 1400g kött.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_5JqScQHMb2sMOjjVYl9cBq1plEuH8TT474eUIvcBJkCaDY19oQGarJktgT_tzghyk1ZNgXkFLv38cHSvn25zK8WE73hLbVCAo_w3N_pe0OxtBeI6ROyZUgmG4rze_nsnMqH0Sl1uJsT_/s400/IMG_0008_2.jpg) |
Tärnad Fläskkarré och rimmat sidfläsk. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSZ5RTk3uGUy9RuuEszKkV3bhIv5uuo1fnE13dP2HAfNtjCnVi1W2ZT2KjHeAODGHDDAs4Mjcubt3PkNJ0kY_adKrdBwECM9PzECj3_MxenrMMhxkIAj8emaGAT3dN48GBiCDyyvbNucm7/s400/IMG_0011.jpg) |
Kryddor: Paprikapulver, Pimentón, Salt, Spiskummin, Oregano, Vin, Svartpeppar. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1JEj2uU3aM3I76DAU2SOMbmAZE1yfCHnLrdjD3VEuNxErA4xfWXP5lGQkl7ypafNfsvQNUcKFqF4P7VLL0rJazZXrF8iGtJpvhu21Hz__WDKTrui6ehFs2Cujc9lcPi-rnSrsEAKw2RuB/s400/IMG_0014_2.jpg) |
Malning |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgT0uRXTzrU3nbQ8ro-3N7U1LOw9Fh55nblbbAaLCzpi4gfIAUxJWhmVUFPL2xx9uyeEloPb-SK9rlUkQzikdnBYmE34P2wuWgcWKVNflvlFlOquABwCgFKpXnj6ma0-UMv33dn1orTT7A2/s400/IMG_0016.jpg) |
Blanda med kryddor och vin och arbeta i en evighet. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-r67lFjuOGm63gWnzhU6re23IiVvrbg1ynja-WZTXvbrZJrVQAKE8VC_SteTUeZ7vWkLlgHeIX1eGY1eV-BQftmuMdODJJKTKgyY_P2WgaHwtghS9HoZ2jf1ogHsokQDfULQy9sN5Kge1/s400/IMG_0017.jpg) |
Färdig att stoppa i fjälster, jag kyler färsen innan. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEHDPdgttrchbFN0IPU-Nqp5HJsUGRkpR7KGIp_1XUqacmrJXWbXZocpTlaROATPmQMHL0sW4rmZzLrjqiddYmgERG-Ob14x_zvq7CL79PjHXjcg6pQAerjOfIXfCjh_Wbyq_ZS9HlxFNv/s400/IMG_0018.jpg) |
Klar för start. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsBJlu-JlgvozfoGCkuIdxrAifzfFFk_-FREwKMkNd0zKMrMufWNCWHaaIkCwZshJmHcjewXKIxGFyrgkdNvRJcx7Ua64ciM509qk3KO_F4psO8vnrL2ASbHRBlohMkeehETRvOjDfjsxI/s400/IMG_0019.jpg) |
Korvring |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmufL5naPb_ZGSixtnzy9IS8VhTsrPI7kTPLrI0NfQa2j3Aubb4jZaaTmgnhb1L45-9EHXwWZ4Iib6OU_p7ZcHPNs72nRZa_9NKyNNgfQtc9skfvWvlFHoXDYgkv77nB8iWH5uE0LMwFax/s400/IMG_0022.jpg) |
Färdiga korvar. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyUnpCz8riT1stiVtqk3iC8xbQtHzd98TY1Nur12XWK_QD8w7uqtD4Wo8IXkpymv9nva2ghrm6JMlKSbc67cIo99QJlnp052ixJNuIxM39iOZgBARD0QII4vzD2K-mbyHBfvj_0qM9mKkK/s400/IMG_0023.jpg) |
Lite torkning i kylen innan de läggs i en form. |
Korven har en god kryddning och bra hetta men blev tyvärr lite grynig. Kan var att färsen innehåller för mycket fett eller att de är arbetad för lite, jag trodde att jag arbetat den länge men kanske ändå för kort tid. Lite potatismospulver kanske skulle kunna göra susen, har dock aldrig provat med det. Jag skall även prova att koka korven för att de vilken konsistens den får då.
Det är bara att prova igen och försöka att hitta felkällan till den gryniga korven (-:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar