Leaderboard

måndag 29 april 2013

Söndagsmiddag med Porterstek

Söndagens middag blev en Porterstek. Här är det recept jag brukar göra. Jag har bytt ut Porterölen mot ett kraftigt mörkt öl samt även lagt till vitlök. Till denna maträtt är termometern min bästa vän. (-:

ca 1-1,5 kg Fransyska

Kokspad:
3 dl mörkt öl t.ex Mahou negra
1 dl outspädd svartvinbärssaft
3/4 dl soja
6-7 torkade enbär
6-8 svartpepparkorn
2 tsk oregano eller timjan
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
3 köttbuljongtärningar

Sås:
7 dl silat kokspad
4 msk vetemjöl 
1,5 dl grädde


Ca 1,5 timmar senare och 75 grader innertemperatur. Klart!

Efterätt, kladdkaka med grädde och hallonsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar