Leaderboard

torsdag 17 april 2014

Tillbehör till Pulled Pork

Testade att göra lite tillbehör till gårdagens Pulled Pork middag, hamburgerbröd och friterad jalapeno.





Hamburgerbröd:
12-16 bröd
25g jäst
2dl mjölk
1dl vatten
4 msk rapsolja 
1 msk strösocker
2 tsk ägg
 Ca 9 dl vetemjöl (450g)

Pensling:
1ägg

Smula jäst i degblandare. Värö vatten och mjölk till 37 grader. Häll över jästen. Tillsätt olja socker salt och ägg. Blanda i mjölet lite i taget, spara lite till utbaket. Arbeta degen i 5-10 min. Låt jäsa i ca 30 min.

Dela till 12-16 bollar( blir ganska små om man gör sexton). Rulla bollarna och lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till ordentligt med handen. Låt jästa i ytterligare 30 min. Sätt på ugnen  på 225 grader.

Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 10-12 min till de fått fin färg. Låt svalna på galler.

OBS! Eftersom jag bara hade ett ägg hemma vid detta tillfälle så la jag inget ägg i degen utan sparade det till pensling.

Bröden blev saftiga och snygga. Skulle kunna göra dem lite större nästa gång.

Friterad jalapeno:

Jag blev även inspirerad att gör något med jalapeno vilket jag aldrig förr provat. Jag snittade dessa, tog ut innandömet och fyllde med mozzarella. Efter många om och men valde jag att testa fritera dessa.
Doppade i denna årdning: vetemjöl, ägg och ströbröd. Friterade sedan på ca 160-180 grader i rapsolja. 
Jalapenon blev god, jagska starka så nästa gång ska jag vara noggrannare med att få bort mer av de vita innerväggarna. Kommer också att byta ost till cheddar eller Västerbottensoste eller liknande för att få mer ostsmak.
Kul inslag i middagen!


1 kommentar: